Fotografia naturalista

La Natura, en tots els seus aspectes, és una font inesgotable i sorprenent de motius fotogràfics. No sols en la mera pràctica de la fotografia artística, sinó que també aquesta pràctica pot aportar a la ciència, la biologia i la societat en general una eina per a la difusió i l’estudi de les espècies i els seus hàbitats.

Els cursos que proposem engloben la majoria d’aspectes de la Natura. Es componen d’un curs generalista en la qual s’inclouen els conceptes i eines fotogràfiques imprescindibles, i una introducció a les seves diferents especialitats. Aquest curs es pot completar amb uns tallers (aus, macrofotografia, flora i subaquàtica) en els quals els alumnes perfeccionen les tècniques apreses.

TIPUS DE FORMACIÓ

1. Cursos En línia: Tota la part teòrica es realitza íntegrament en línia, realitzant els alumnes les pràctiques pel seu compte, presentant en finalitzar els resultats per a la seva avaluació. Disposa d’aula virtual i professor disponible.
2. Tallers: Inclouen el curs En línia més un dia o més d’estada en un entorn natural adequat a la temàtica del curs, acompanyats del tutor de fotografia.

OBJECTIUS DEL CURS

En acabar el curs, l’alumne tindrà els coneixements per a prendre correctament fotografies de la naturalesa amb equips fotogràfics bàsics.
Aprendre quins equips i accessoris es necessiten i quins són els seus resultats.
Conèixer les diferents tècniques utilitzades per a l’obtenció de fotografies en la naturalesa.
Conèixer els elements bàsics per a l’anàlisi de fotografies, així com la seva edició i impressió.

TEMARI

1. Introducció a la fotografia de natura
2. Quin equip necessito? – Requisits i descripció dels equips.
3. Tècnica fotogràfica – Coneix el teu equip.
4. Especialitats
– Fotografia de paisatges o gran angular
– Fotografia de flora
– Macrofotografia
– Fotografia d’aus
– Fotografia subaquàtica

5. La fotografia a la práctica
6. La composició artística – Millorar les fotografies
7. Edició digital – Preparar les fotografies per utilitzarles
8. Valoració de imatges – Valora les teves fotos
9. Respecte per l’entorn natural

A QUI VA DIRIGIT
Aquest curs va dirigit a totes aquelles persones que no tenen experiència en la fotografia de naturalesa i que desitgen iniciar-se en aquesta activitat.

PLANIFICACIÓ
El curs En línia està dissenyat per a una durada d’aproximadament unes 20 hores, que es realitza en línia en un mínim de 4 dies i un màxim de 60 dies.
Una vegada acabada la part teòrica, l’alumne efectua una sèrie de pràctiques i en finalitzar-les presenta un porfoli com a pràctica final del curs.

REQUISITS DE L’ALUMNE
No hi ha requisits especials per a la realització del curs.
Per a les seves pràctiques, l’alumne ha de disposar d’un equip fotogràfic (compacte, bridge o rèflex) amb una òptica que preferentment vagi entre els 24mm i els 100mm de focal.
Tenir coneixements bàsics de l’ús del seu equip fotogràfic.

TALLERS I ESPECIALITATS FOTOGRÀFIQUES

FAQ’s PREGUNTES FREQÜENTS

No tinc cap coneixement previ de fotografia És recomanable fer el curs?
Sí, no és cap problema. En tots els cursos es parteix de zero, per a adquirir progressivament els coneixements específics del curs. En els tallers d’especialització en els quals siguin necessaris uns coneixements previs ja ve indicat en la secció “Requisits”.

Aquesta és una pàgina dedicada a la fotografia de la natura. Les tècniques apreses en els cursos es poden aplicar a altres tipus de fotografia?
Sí. Es poden aplicar a qualsevol classe de fotografia, perquè els seus continguts inclouen una introducció a la fotografia digital bàsica, el coneixement dels equips fotogràfics, normes de composició fotogràfica i edició informàtica per ordinador.

Disposo d’una càmera compacta, Puc fer l’activitat?
Sí, en general no és imprescindible que disposis d’una cambra avançada tipus rèflex o similar, però sí que és molt recomanable que la teva cambra disposi del mode manual, prioritat d’obertura i prioritat de temps, així com una focal que cobreixi els requisits del curs. Si tens dubtes sobre si la teva cambra pot ser suficient, comunica’ns el model que tens i et donarem la nostra opinió.

Estàs interessat en un curs o vols més informació?


Pots contactar amb nosaltres per Whatsapp, correu electrònic o omplint el formulari i et contactarem al més aviat possible.

     

      info@posidonia.cat

    692259130