Estrelles de mar i ofiures

Clase Asteroidea

Els asteroïdeus (Asteroidea) o estrelles de mar són una classe del Echinodermata (equinoderms) de simetria pentarradial, cos aplanat format en general per un disc central i cinc braços, encara que algunes espècies poden tenir molts braços més. La superfície aboral o superior pot ser llisa, granular o espinosa, i està coberta amb plaques superposades. Moltes espècies són de colors brillants en diversos tons de vermell o taronja, mentre que uns altres són de color blau, gris, o marró.

Clase Ophiuroidea

Els ofiuroïdeus (Ophiuroidea) o ofiures són una classe de Echinodermata (equinoderms). Presenten simetria pentarradial i tenen un aspecte semblant a les estrelles de mar (asteroïdeus), amb cinc braços que surten d’un disc central. Tenen el cos petit i aplanat format per un disc arrodonit per cinc braços articulats molt fins i llargs que sorgeixen bruscament del disc central i poden estar ramificats.

Clase Crinoidea

Els crinoïdeus són una classe dels equinoderms. Reben el nom comú de lliris de mar, a causa de l’aspecte ramificat dels seus braços. També són anomenats ‘estrelles amb plomes’. Són el grup d’equinoderms vivent que es considera més antic.